Body & Micro Expression

Lichaamstaal

Communiceren met ons lichaam en gezicht, we doen het allemaal. Onbewust laten we altijd zien wat we denken, voelen en ervaren. Ons lichaam kan niet liegen omdat het wordt aangestuurd vanuit het onderbewustzijn en daar hebben we nou eenmaal geen controle op. Meestal hebben we dus niet eens door dat we bepaalde lichaamstaal vertonen, omdat het automatisch gaat en er letterlijk geen bewustzijn op zit; het is een verborgen gebied.

Wanneer je de betekenis van lichaamstaal leert kennen en herkennen, wordt je automatisch ook bewuster van jezelf en wat er in jouw onderbewustzijn afspeelt. Ook begin je de tekenen te zien bij de ander waardoor je op een heel ander level kan gaan communiceren. Het contact met de tegenpartij zal stukken makkelijker en toegankelijker worden. Je kan gesprekken gaan sturen en vormgeven om betere resultaten te behalen.

Je begrijpt al wel dat dit zeer waardevol is voor iedereen. In het speciaal voor mensen die veel met andere mensen samenwerken zoals verkopers, coaches, mensen in leidinggevende functies, therapeuten, leraren, etc. Jouw verkoopskills en behaalde resultaten kan je bijvoorbeeld per direct met wel 20% verbeteren, puur omdat je de klant op een andere manier benaderd en beter kan inspelen op hun wensen. Wanneer je de lichaamsignalen leert herkennen krijg je namelijk als het ware een kijkje in hun belevingswereld waar je vervolgens weer op in kan spelen. Zo weet jij waar de klant staat en wat het werkelijk is wat ze willen. Zelfs als ze dat zelf nog niet eens (bewust) weten.

Ook jouw privé leven zal een enorm voordeel uit deze training halen. Zo zal je makkelijker contact kunnen leggen met anderen en meer diepgang en aansluiting vinden. Wanneer je bijvoorbeeld uit gaat zal je veel beter kunnen inschatten of die leuke man of vrouw jou ook ziet staan. Ook zal jij je veel beter kunnen inleven in een ander wat tot meer inzicht en begrip leidt. Met kennis van lichaamstaal en micro-expressie kan je namelijk jouw emotionele intelligentie direct verbeteren met wel 10%! Wanneer je de signalen van het lichaam eenmaal kent en meester ben geworden in het spotten zal er een volledig nieuwe wereld voor je open gaan. Een nieuwe dimensie van kennis die eerder aan jou voorbij ging, simpelweg omdat je er nog geen bewustzijn op had. Je zal mogelijkheden gaan zien die voor een ander niet vanzelfsprekend zijn.

We leren jou niet alleen de signalen te herkennen maar ook hoe ze te interpreteren. Want een glimlach alleen betekend niet per definitie plezier. Het kan ook heel goed een andere emotie bedekken zoals verdriet of teleurstelling. Eén signaal kan iets anders betekenen in verschillende situaties. Door meerdere dingen te combineren krijg je zo goed mogelijk inzicht in wat iemand denkt en/of voelt. Tegelijkertijd leer jij ook jezelf vele malen beter kennen en wordt jij meer bewust van jouw eigen lichaamstaal naar de ander toe. Hierdoor kan jij jezelf zo presenteren dat je overtuigend en effectief de communicatie kan aangaan om tot het beste resultaat je komen. Dat noemen wij communiceren met impact.  

Tevens leer je een bepaalde techniek toepassen die wij de Wizard gesprekstechniek noemen. Door de Wizard gesprekstechniek toe te passen kan je precies zien waar iemand staat en wat diegene zijn voorkeur heeft zonder dat diegene maar 1 woord hoeft te zeggen. Deze zeer krachtige techniek is een mega verrijking voor iedereen die met personen werkt die soms niet het uiterste van hun tong laten zien of zelf niet goed weten waar ze staan. Van coaches en therapeuten tot ouders, van verkopers tot bijvoorbeeld politieagenten die mensen moeten ondervragen. De tegenpartij hoeft namelijk geen enkel woord te zeggen om jou de gewenste informatie te geven. Je leert de ander te doorzien en de antwoorden af te lezen van het lichaam en gezicht. Nogmaals, het onderbewustzijn liegt niet waardoor het lichaam wel de waarheid moet zeggen. Zo wordt iedereen een open boek. 

In tegenstelling tot verbale communicatie of gebaren zijn gezichtsuitdrukkingen universeel.

Micro-expressie

Micro-expressies zijn gezichtsuitdrukkingen die binnen een fractie van een seconde plaats vinden. Deze oncontroleerbare trekjes zijn verbonden aan onze emoties en leggen daarmee iemands ware emoties bloot. Je kan dan inschatten wat er in die persoon om gaat.

In tegenstelling tot verbale communicatie of gebaren zijn gezichtsuitdrukkingen universeel en niet gebonden aan cultuur. Het is een systeem van signalen die de moment-tot-moment-fluctuaties in de emotionele toestand van een persoon weerspiegelen. Het gezicht biedt ons dan ook de beste ingang naar de emotionele belevingswereld van de ander. Ongeacht de cultuur, taal of persoonlijke achtergrond, we delen allemaal deze veel voorkomende vorm van non-verbale communicatie.

Met onze Body & Micro Expression trainingen zal jij de nodige kennis vergaren en in staat worden te zien wat een ander niet ziet. Je wordt getraind om micro details te herkennen wat ook jouw focus en geheugen zal aanscherpen. Je zal vaardigheden ontwikkelen in het ontdekken wanneer een emotie net begint, wanneer een emotie wordt verborgen en wanneer een persoon zich niet bewust is van wat hij of zij voelt.

Ontdek bedrog

Wanneer iemand zijn of haar emoties probeert te verbergen, zal er emotie bij die persoon zichtbaar zijn in de lichaamshouding en in de gezichtsuitdrukking. De onthullende uitdrukking van de persoon kan beperkt zijn tot één gebied van het gezicht (een mini of subtiele uitdrukking), of een snelle uitdrukking zijn die over het hele gezicht wordt geflitst. Dit laatste staat ook bekend als een micro-uitdrukking.

Met een kwart van een seconde kan jij de micro-expressies die voor anderen moeilijk te herkennen zijn gelijk spotten om daar direct dieper op in te gaan met speciale doorvraag technieken. Zo kan je bepaalde informatie aan het licht brengen wat iemand probeert achter te houden of verbuigen.

Ken je de serie Lie To Me

De serie volgt Dr. Cal Lightman en zijn collega’s terwijl zij misdaden oplossen door micro-expressie en lichaamstaal te interpreteren. Alhoewel deze serie fictief is en soms flink wordt aangedikt voor het entertainment zit er wel veel waarheid in en krijg je een aardig idee wat mogelijk is. 

Lijkt het jou leuk om ook meester te zijn over lichaamstaal en micro-expressies? En zou jij heel graag deze zeer bijzondere superpower onder de knie willen krijgen en anderen kunnen doorzien?

Meld je dan gauw aan voor deze geweldige training!

Voor wie is deze training bijzonder geschikt?

Verkopers – Verbeter je omzet met +- 20% doordat jij ziet wat de klant voelt of denkt en daar direct op kan anticiperen.

Coaches – Je coaching skills zullen gaan toenemen doordat je gaten bij de ander ziet en weet waar diegene aan kan werken voor de meeste groei.

Managers – Je bent in staat om je werknemers beter te stimuleren en te ondersteunen op een positieve en effectieve manier.

Werkzoekenden – Door meester te zijn van jouw lichaamstaal zal je jezelf op de beste manier kunnen presenteren en zal de communicatie in o.a. sollicitatiegesprekken veel meer diepgang kunnen krijgen.

Voor iedereen die verdieping verlangt met zichzelf en de ander. Met kennis van lichaamstaal en micro-expressie leer je jezelf beter kennen en kan je authentieker contact met de ander aangaan. Meer zelfbewustzijn zorgt er automatisch voor dat je meer succes in je werk, je relaties en in je dagelijkse gesprekken hebt.

De trainingen

Body & Micro Expression – The Basics
3 dagen          397,- euro
 

In deze driedaagse The Basics leer je de gehele fundering kennen van lichaamstaal en micro-expressies. Na deze 3 dagen zal jij in staat zijn om de verschillende lichaamshoudingen en micro-expressies te herkennen en juist te interpreteren. Na het goed afronden van The Basics ontvang je een certificaat.  

Body & Micro Expression – The Advanced 
3 dagen          497,- euro
  

Tijdens The Advanced gaan we een begin maken met onder andere de Wizard gesprekstechniek. We gaan deze direct in de praktijk brengen door veel met elkaar te oefenen. Ook duiken we dieper de kennis in over lichaamstaal en micro-expressies waardoor je nog scherper leert kijken. Na het goed afronden van deze driedaagse ontvang je een certificaat.

Body & Micro Expression – The Expert 
3 dagen          597,- euro

In The Expert gaan we verder met de stof waar we zijn geëindigd bij The Advanced. In dit level zal je uitgedaagd worden om nog dieper en scherper te gaan werken dan hiervoor. Je zal meer kennis krijgen over jezelf maar ook over anderen omdat de kennis over de lichaamstaal en micro expressies meer eigen zal gaan worden. Je zal uit je comfortzone gezet worden om het een en ander eigen te maken zodat je na afloop werkelijk je skills in de praktijk kan gaan brengen. Uiteraard alles met de nodige begeleiding.

Na het goed afronden van deze driedaagse ontvang je een certificaat en mag je jezelf Expert in lichaamstaal en micro expressies noemen.

Body & Micro Expression  – The Project
3 dagen          997,- euro

Deze 3 daagse is voor hen die onderdeel willen worden van O.C. Academy en de Body & Micro Expression training The Basics willen gaan geven. In The Project richten we ons op 2 speerpunten: jou een professioneel trainer maken en jou leren hoe je presentaties geeft. Je zal nog meer uit je comfortzone gehaald worden en we gaan je skills onder de loep nemen. Dit gaan we doen met verschillende opdrachten die uitgevoerd dienen te worden onder toezicht van o.a. de Body & Micro Expression Experts Freya & Senia Melchizedek die jaren ervaring hebben op dit gebied. Als trainer op dit vakgebied kan je een ondersteunende factor zijn voor anderen in hun ontwikkeling.

Na het goed afronden van deze 3 daagse dien je een programma af te werken in je eigen tijd waarin je het geleerde in de praktijk moet brengen en moet bewijzen dat je de skills eigen hebt gemaakt. Alle ins en outs zullen tijdens deze training verder uitgelegd gaan worden. Wanneer dit programma succesvol is afgerond dan ontvang je een certificaat van O.C. Academy voor Body & Micro Expression – The O.C.A Project en mag jij jezelf Body & Micro Expression Trainer noemen waarmee jij onderdeel wordt van het O.C.A. project.

Word een expert in het lezen van 

lichaamstaal en micro-expressie.

Deze training wordt gegeven door:

Senia Melchizedek

Senia Melchizedek

en/of

Freya Melchizedek

Freya Melchizedek

Agenda & aanmelden

Wanneer deze opleiding staat ingepland verschijnt deze hieronder. 
Volg de link voor meer informatie en om je aan te melden.

 

 

Deze training staat (nog) niet op de agenda. Houd de website in de gaten of schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Log in bij jouw account