Oudejaars ceremonie 2021

Oudejaars ceremonie 2021

Het voelde als een sprong in het diepe , me opgeven voor de Oude jaars ceremonie. Omdat ik weerstand voelde , me nergens aan wilde verbinden Jarenlang niet . Een innerlijke muur van vermeende overtuigingen. En toch heb ik uiteindelijk opgegeven.
Want ik keek naar mijn muur opgetrokken door angsten wantrouwen ook. Toen ik dat zag ,besefte ik dat ik mezelf beperkingen had opgelegd, nieuwe dingen aan te gaan.
Op oudejaars avond schreef ik op wat ik achter me wilde gaan laten en dat paste precies op 1 A4.
Om middernacht heb ik dat A4 losgelaten in een vuurkorf. En met de rook die omhoog ging en verdween in de mist van vuurwerk rook, voelde ik ” dat het pad naar verwerking van patronen, overtuigingen , ideeën, etc over mezelf in gang werd gezet.
Eenmaal weer binnen ben ik gaan schrijven wat ik voor mezelf wenste voor de komende 6 maanden. En dat was snel gedaan.
Vertrouwen , introspectie, moed om mezelf kansen te gunnen. Bereidheid tot verandering.
Mijn briefje legde ik naast het altaar .
En de reis begon. En ja,. Er kwam met momenten,dagen soms inzichten in en over mezelf . Hoe ik gevangen was in mijn eigen gedachten over mensen en ervaringen.
In januari gaf ik me op voor de meditatie kamer. En de meditaties, activaties hielpen me enorm .
De weken vergleden en ik werd rustiger, werd mentaal wat sterker, gaf beter grenzen aan. En de dagen begonnen meestal met mijn groet aan de Vader Moeder Bron. Vertrouwen werd voelbaar . In de lente voelde ik het verlangen ,deel te nemen aan de Mahatma training. Ik toetste mezelf , waarom ik dit ineens perse wilde. Nam mn motivaties onder de loep. Uiteindelijk schreef ik me in. En maakte een magisch weekend mee. Waarin enkele zaken die lastig waren , oplosten. En de reis naar binnen ging door. Dagen later kwam ik het thema afwijzing onder ogen. En kon het n plek geven. Inmiddels heb ik een tweede training in mn agenda staan. Want de reis naar binnen mag verder gaan.
Ik heb mijn briefje met mijn wensen opgeborgen. Ik kreeg vertrouwen en goede moed o.a. . En ik durf echt te zeggen dat die bijzondere oudejaars ceremonie ” een ticket was naar een bewuster zijn , mezelf zien en mooie ervaringen.

Log in