I Am….. Divine!

I Am….. Divine!

Alle aanwezigen kijken vol verwachting naar de nu nog lege stoel in de hoek. De stoel waarop een bijzonder man straks zal gaan plaatsnemen. De man waarvoor zij speciaal naar Schiermonnikoog zijn gekomen; Senia Melchizedek.

Senia is een van de Melchizedeks die hier momenteel op Aarde zijn en zijn doel is om (collectieve) bewustwording te verhogen en om samen met de mensen die hij traint een nieuwe, betere wereld te creëren. Wie in de veronderstelling is dat deze man volgelingen heeft of zoekt, heeft het mis. Senia Melchizek creëert geen volgelingen, maar meesters. Co-creators.

Als hij de ruimte betreedt is het muisstil. Met zijn diepe, warme stem heet hij de deelnemers welkom op deze vierdaagse training ‘Walking with Divine’. Deze groep is hier niet bij toeval samen. Er is veel herkenning onder elkaar en het duurt niet lang of er ontstaan warme contacten en intense gesprekken. Later in de training zal Senia uitleggen dat die herkenning plaatsvindt omdat veel van deze mensen elkaar kennen uit de tijd van Atlantis. Zij hebben afgesproken om elkaar hier, in deze tijd, weer te ontmoeten om zich samen in te zetten voor een betere wereld.

Meteen al de eerste avond laat Senia de groep kennismaken met zijn bijzondere gaven en krachten. Iedereen in de groep krijgt een Divine initiatie. Wij zijn namelijk allemaal, geen enkele persoon uitgezonderd, verbonden met de goddelijke bron en iedereen draagt een Divine spark (goddelijke vonk) van deze bron in zich. Het Divine kanaal, waarover ieder mens beschikt, wordt door de initiatie geopend waardoor deze persoon beter in contact kan komen met Divine en ook met Divine energie kan werken.

Het is tijd voor een sjamanistische healing. Senia Melchizedek is namelijk een sjamaan en niet zomaar een. Als een van de weinige westerlingen is hij ingewijd als een toltec van de kunsten van de sjamanen van het oude Mexico. Ondersteund door prachtige muziek ondergaan we een innerlijke reis. Verschillende spirits worden aangeroepen en uitgenodigd om onze 12 lichaamssystemen op te schonen en te helen. Enkele activaties verbinden ons zowel met de kosmos als met Pachamama, moeder Aarde. Een grote trom geeft het ritme van moeder aarde aan en dat voelen we in ons hele lichaam. Na deze bijzondere healing is het tijd om te gaan slapen en in onze slaap zal de energie nog nawerken.

Tijdens de gehele training word de ochtend gestart met een Divine power meditatie. Senia legt de techniek van deze eenvoudige, maar krachtige meditatie aan ons uit. Hij geeft hierbij aan dat als we deze meditatie elke dag doen gedurende 3 maanden, ons energieveld zich enorm zal gaan uitbreiden en dat we veel beter in ons centrum zullen komen, wat ons helpt om geaard te blijven.

Gedurende het weekend geeft Senia diverse teachings waarbij hij zijn esoterische kennis deelt. Hij vertelt onder andere over het hoger zelf (I Am) en hoe belangrijk het is om regelmatig contact te maken met je I Am. Veel mensen lezen gechannelde berichten, maar het is nog veel beter en interessanter om zelf via je eigen I Am informatie te verkrijgen die specifiek voor jou bedoeld is, en niet voor een ander. Je kunt je I Am zien als een soort helpdesk die 7 dagen per week, 24 u per dag voor jou bereikbaar is. Zie het I Am als een soort telefoon die zich boven je hoofd bevind. Je legt via de telefoon contact en legt je vraag of je probleem voor. Verwacht echter niet dat een luide stem het antwoord zal geven door de telefoon. Nee, het antwoord kan zich op verschillende manieren aandienen. Soms krijg je informatie door in de vorm van gedachten of beelden, maar het kan ook zijn dat je even later stuit op een artikel in een tijdschrift of dat iemand je ‘toevallig’ iets vertelt waar je iets mee kunt. Wij hebben allemaal een I Am, maar slechts weinigen van ons maken gebruik van dit fantastische vermogen.

Naast de interessante teachings was er ook tijd voor proceswerk. Tijdens proceswerk wordt je door middel van gesproken instructies en intense muziek in de gelegenheid gesteld om de emotionele lading van bepaalde gebeurtenissen uit het verleden op te ruimen. Je kunt verschillende onderwerpen nemen voor proceswerk maar in deze training werd een vader en een moeder issue behandeld, elk op een andere dag. Zo’n issue hoeft helemaal niet iets ernstigs te zijn, maar het kan zijn dat een bepaalde ervaring of gebeurtenis diep in jou genesteld is en onbewust voor blokkades zorgt. Door de emotie te erkennen en vrij te laten, wordt de blokkade opgeheven. Een aantal mensen maakte een heftig, emotioneel proces door terwijl anderen het lastig vonden om zich helemaal over te geven in het bijzijn van zoveel mensen, maar ook dat is ok. Niets moet. “Maar”, zegt Senia, “Je bent hier nu toch. Je hebt nu de kans om een stukje pijn of verdriet aan te pakken en geloof me, als het je lukt om dit los te laten, voel je je bevrijd, dus go for it!”

De avonden waren grotendeels bestemd voor de Satsang waarbij mensen worden uitgenodigd om een persoonlijke vraag aan hem te stellen. Via zijn hoger bewustzijn komt er informatie door en dat leidde tot heel bijzondere verhalen en ervaringen waar mensen echt wat aan hadden en waar zij mee verder konden.

Een geliefd onderdeel van de training was voor veel cursisten de Soundhealing. Senia bespeelt zelf vele instrumenten maar het liefst werkt hij met speciale, houten fluiten, prachtige, bijna magische muziek die doordringt in alle lagen van het bewustzijn.

Senia Melchizedek is een zeer bijzonder man. Keer op keer heeft hij laten zien dat hij werkelijk in contact staat met het hogere en hij heeft ons niet alleen kennis laten maken met zijn helende krachten, maar ze ook met zijn leerlingen gedeeld zodat zij op hun beurt weer mensen kunnen helpen. En toch is deze bijzondere man eigenlijk maar een heel gewoon mens. Zoals een van de deelnemers zo mooi omschreef, niets menselijks is hem vreemd, en dat maakt hem heel toegankelijk.

Tijdens de afsluiting op zondag vroeg Senia hoe de deelnemers de training hebben ervaren. Naast alle positieve, dankbare, ontroerende en lovende woorden was er een woord waar veel van de deelnemers deze vier dagen mee wilden samenvatten:

Thuiskomen.

Log in